EINSTEINOVO – warsztaty dla młodzieży

W ramach działalności statutowej związanej promocją rozwoju zawodowego i  wzmacniania kompetencji osobistych poprzez upowszechnianie metod rozwoju osobistego w okresie od 6-17.12.2019 roku Fundacja przeprowadziła cykl warsztatów rozwojowych pod nazwą EinsteiNOVO – Jak odkryjesz w sobie pasję do rozwoju w ramach programu ”Każde dziecko ma talent” finansowanego przez Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego.W ramach projektu przeprowadzono 4 warsztaty w 4 małopolskich szkołach. Nawiązanie współpracy ze szkołami i przeprowadzenie warsztatów wpłynęło pozytywnie na rzecz poprawy wyników w nauce i rozwoju kompetencji uczniów z małopolskich szkół, w tym kompetencji kluczowych oraz wspierających rozwój indywidualnych talentów. W czasie warsztatów we wszystkich grupach uczestniczyło 124 osoby.
Projekt uzyskał Patronat Marszałka Województwa Małopolskiego oraz był promowany przez patrona medialnego w portalu internetowym Czas Dzieci.

.